neděle 25. září 2011

Evangelizace Štatlu - The Evangelical Crusade in Brno

Text and pictures about recent evangelical "crusade" by organization of evangelist Reinhard Bonnke in Brno, Czech republic, in one of the most secular countries in the World. Photos here.

"Od mínusu k plusu"

Byla to na Brno celkem nezvyklá událost a v hale Rondo zaplněné víc než při zápase Komety si člověk rozhodně nepřipadal jako v jedné nejsekulárnějšch zemí světa. Hlavní hvězda, německý evangelizátor Reinhard Bonnke (viz taky http://www.bonnke.net/cfan/cs/), sice nakonec nepřijel, ale na pódiu se střídala celá řada, českých, slovenských i amerických evangelizátorů včetně Bonnkeho pravé ruky Daniela Kolendy. Zajímavé bylo jeho časté užívání pojmu "crusade", které český překladatel uváděl jako "evangelizační pouť"... Všechno se to hodně točilo kolem Bonnkeho aktivit v Africe, na promítacích kostkách i velkých plátnech frčely záběry davů obrácených na Ježíše při "crusades" v Nigérii a přilehlém okolí. Lidé si to evidentně užívali, zpívalo se o sto šest a kyblíčky se plnily poukázkami. Jak pastor Kolenda zcela upřímně prohlásil "Ježíš může s vaší pomocí ovládnout svět, ale potřebné prostředky jsou stále ve vašich peněženkách..."

  • Fotoalbum z brněnské "crusade" si můžete prohlédnout tady.
  • Link na článek o křesťanském sionismu a evangelikální organizace ICEJ („Mezinárodní křesťanské velvyslanectví v Jeruzalémě“) a jejím působení v České republice 



Žádné komentáře:

Okomentovat